lørdag, september 23, 2006

Stein, saks, papir og pingviner (og litt til)

Jeg har nå funnet ut at jeg er motstander av stein, saks, papir (heretter kalt SSP).
Dette kan høres ganske vilt ut for noen, men jeg har egentlig funnet ut at det blir ganske teit å avgjøre alt mulig ved hjelp av SSP. Når alt fra, hvem som skal spise den sneglen, til hvem som skal stå på hodet i do skal avgjøres ved å gjøre noen dumme bevegelser med fingrene (for noen hele kroppen), blir det egentlig litt barnslig. Man burde heller gå tilbake til de gamle metoder, ved å snakke sammen om saken og avgjøre det hele over en kopp kaffe.
Jeg forventer ikke at dere SSP entusiaster skal forstå min kritikk, men jeg synes det var viktig å få offentlig-gjort min mening. Jeg oppfordrer alle som er enig eller uenig med meg om å si sin mening ved å kommentere denne posten.

Jeg har også en annen ting som er viktig å få forklart for dere. Mange har spurt meg om hvorfor det står "Lenge leve pingviner" bak mitt navn på msn og hvorfor mitt bilde på LBK sida er en pingvin. Nå kommer forklaringen for alle dere som lurer.


Pingviner er verdens morsomste og viktigste dyr. Det er bare å studere disse fantasiske skapningene og dere vil alle forstå at jeg har rett. Hvis noen kommer og sier at pingviner neppe kan være viktige når de er fugler som ikke kan fly, bare se på høna. Den kan heller ikke fly, men alle diskuterer hva som kom først av den og egget. Hele den diskusjonen er egentlig feil, opprinnelig var dette en diskusjon om hvem som kom først av PINGVINEN og egget. Dette vil jeg si, beviser at pingvinen er et av de viktisgte dyrene vi har, tett etterfulgt av flodhesten så klart...

Jeg vil også bare nevne at det nå bare er 2 (TO) uker igjen til avreise.

Bildet viser Pingrid Alexandra II (til venstre) og
en av de andre pingvinene i akvariet i Bergen.

Hej hej!

19 kommentarer:

Katrine og Øyvind sa...

Hei på dei!!

Nå er bloggen ferdi....

Vi gleder oss også til Etiopia

Katrine sa...

Oj Oj Oj!!
gratulerer! og selebrerer! na na na na nanana na na na na na naaaaa!

Visste dere at dere i denne stund, takket være meg har rundet 100 besøkende?? det ekke dårlig! syns jeg fortjener en gave! det får de alltid i Donald:P

Ingvill, du gikk virkelig glipp av en helaften i går! synd for deg for det var bra gøy!

LEVE FLODHESTENS VENNER<3 (nå også med innlagt støttegruppe for pingviner!)

Katrine sa...

Jeg klarer nesten ikke se på mobilen min, Hilde! det er for vittig:p jeg må le! du likner menlig ganske mye på en flodhest!!
og det ekke galt!

snakkes plutselig...

Hilde sa...

Ja, Ingvill du gikk glipp av en flott kveld i går=)

Solveig sa...

Hmmm.. jeg vil gjerne ha en bedre forklaring på at pingvinen og flodhesten er viktige dyr. eneste grunn til at jeg er enig i flodhesten er fordi min kjære bamse, Flode, er en liten grønn flodhest med ett øye, et nesebor, et påsydd hode, et oppsutta øre og har kaffe på snuten. for ikke å glemme det rød- og hvitrutete stoffet under føtttene..

Hilde sa...

Pingvinen er et særdeles viktig dyr, dette fordi de er

1. Morsom: bare se på måten de går på. hvis ikke det er morsomt så tror ikke jeg at vi har samme humor lenger, Solveig.

2. De er veldig misforståtte dyr: og du vet jo at folk som alltid blir misforstått, trenger litt støtte. Jeg tror svært få skjønner seg på pingviner. Derfor er det så viktig å ikke glemme dem.

3. De er skjeldne: når det er lite av noe, må man passe på det lille man har. Derfor er det viktig med pingviner.

Anonym sa...

Pigviner er fete dyr. Håper vi får sett noen av de i Etiopia...

Man de derre Flodhestene er bare teite....

Ingvill sa...

Hilde, for deg, gå inn på denne linken: http://wwws.warnerbros.co.uk/happyfeet/

Det er om den kommenede filmen "Happy feet", bare om pingviner!!

Den er på kino 8 des.

Solveig sa...

hmmm.. interessant! kanskje æ au ska se den så æ forstår mæ mer på de derre.. må jo innrømme at de er temmelig morsomme!

Anonym sa...

jeg syns det er litt teit at alle som har kommentert her har bare kommentert pingviner. (det nok ganske mange av dem). Når hilde sa at vi skulle kommentere janken spørsmålet!!! ;-)

Jeg er helt uenig hilde! for det første så er det fair å avgjøre ting på "SSP" som du kaller det. For det andre så utfordrer det deg både psykisk og fysisk ettersom man på tenke på hva den andre har tatt tidligere og hva han skal ta nå. Det er fysisk krevende fordi etterhvert som man er blitt god er det tempoet som skal opp! Da skal det gå fort og du får mindre tid til å vurdere din motstander, og det er utrolig tungt å kaste fram stein, saks, eller papir etter ganske mange gjevne runder!

Alle som er enig med meg, bli med meg til paradis der Gud vil gi oss Stein, saks, papir i all evighet!!!

Martin sa...

JA TIL SSP!!!
Jeg hadde virkelig ikke trodd at du, av alle, kunne synke så dypt...
Som kjetil, så må jeg bare få poengtert at dette er en svært psykisk (og fysisk) krevende sport, og det står stor respekt av "Norsk forbund for stein, saks, papir" for å ha bringt denne sporten nermere folket!

skuffet Hilde...


..MEN: pingviner er kjempekule!

Hilde sa...

SSP er bare for folk som pleier å tape diskusjoner...

gjermund sa...

eventuelt er det sånn at å diskutere seg fram til ting er for de som taper janken. Enig med martin i at det var overraskende at du kunne synke SÅ dypt.
Lenge leve Stein, Saks, Papir (legg merke til at alle staves med store bokstaver da det er egennavn).
Forresten er jeg overbevist om at jeg slår deg neste gang martin.

Hilde sa...

Loddtrekning er mye gøyere!

Martin sa...

Må jeg minne deg om en viss styretur, Sødal?
hvor mange ganger var det jeg vant?
10-0?
11-0?
12-0?

merker jeg mistet tellingen etterhvert....

Anonym sa...

Jaaaaa loddtrekning....

Anonym sa...

loddtrekning er ihvertfall for folk somm må avgjøre diskusjoner uten å ta en bestemmelse! Med Stein, Saks, Papir så må du tenke mer. Det er nesten som en psykisk diskusjon!!!

driiit i pingvinene og flodhestene! Det er SSP vi skal diskutere! hehe

Anonym sa...

Æ syns Stein, Saks og Papir er ganske så greit æ, folk må jo ha litt spenning i hverdagen og resultatene av dette strategiske spillet kan iblant være en nokså stor utfordring å takle. Ellers så driter æ egentli i det, kan vi ikke la de gjøre som de vil, hilde? Ellers så håper æ æ ikke blir spist opp av en flodhest i Ethiopia, de er utrolige farlige, ja faktisk et av de dyrene som tar livet av flest mennesker. Men de har ganske kule ører

Hilde sa...

Flodhester er kule uansett!