tirsdag, desember 05, 2006

Muffins-baking og griseri

Når man har fri fra skolen får man plutselig lyst på muffins. Og de gangene det skjer, finner man en oppskrift og begynner og bake. Da hender det så klart at man smelter smøret, som denne gangen ikke skulle smeltes, og man ender opp med å sløse bort 200g smør til ingen nytte. Men hva gjør man så med smelta smør som ikke skal brukes? Jo det putter man kaldt vann i og venter på at det skal stivne.

Det hender også at man er veldig flink til å miste melposer i gulvet når man har fri. Heldigvis er det ikke alltid at posen er helt åpnet. Men det er allikavel ganske enkelt å søle med mel, og av og til er store deler av kjøkkenet og bakeren selv full av mel når bakingen nærmer seg slutten. Av og til oppdager man også at det kun er tre store muffins former igjen når disse tre allerede er brukt, og man ender opp med mange små istedet for de store gode. Av og til blir disse formene litt for fulle og da hender det at deigen renner utover brettet mens de stekes. Men heldigvis er det ikke alltid at alle formene er like fulle.

En gang i blandt håper man at resultatet likner på bildet i boka, og noen ganger aner man lenge før de er ferdige at de ikke kommer til å likne.
Noen ganger smaker faktisk resultatet veldig godt. Og man kan glede seg over en vellykket bakedag, hvis man da ser bort ifra et kjøkken som har gjennomgått et fryktelig snø-vær, det halvveis stivna smøret som uheldigvis noen ganger havner i vasken i stedet for søpla, og alt deig-sølet, som naturligvis befinner seg over store deler av genseren til den som for en gangs skyld hadde fri fra skolen =)

6 kommentarer:

Katrine og Øyvind sa...

Du skulle heller ha bakt pizzaboller. Da kunne vi jo ha hjulpet deg og så vi søler jo heller ikke no.

Hilde sa...

Jeg har konkludert med at jeg er aller best til å bake pose-ting. Men allikevel er jeg frampå med stadig nye mislykkede forsøk på å bake noe skikkelig noe...

Anonym sa...

Heter det ikke "den som intet våger, intet vinner"?? Jeg er for pose-ting jeg og, men jeg mener det er en fin ting å eksperimentere litt iblant:P Tenk - hvis ingen gjorde det, så hadde vi kanskje bare hatt en kake i denne verden?? Så jeg mener mislykkede forsøk må til iblant!!

Anonym sa...

Synes det høres ut som om det var Øyvind og Katrine som hadde bakt jeg. Det er godt du alltid ser ting fra den lyse sida:)

Hilde sa...

Man kan like gjerne være fornøyd og glad selv om man mislykkes. Det blir jo ikke noe bedre av å være gretten =) Ta livet med et smil lissom (",)

Anonym sa...

Hehe! Jobber med saken;)

=)