fredag, april 13, 2007

UGLE på Gimlekollen?? Såklart!

For øyeblikket har jeg en "heftig" diskusjon med min kjære venn Katrine. Jeg så meg derfor nødt til å skrive denne posten.

Diskusjonen handler om at Katrine mener det ikke finnes ugler på Gimlekollen. Dette sier jeg meg totalt uenig i, siden vi har ei ugle som tuter om natta ute i skogen. Derfor vil jeg gjerne høre andres synspunkter i denne saken. Finnes det ugler på Gimlekollen??

For å kunne svare på spørsmålet med best mulig faglig bakgrunn, vil jeg gi dere noen kjappe fakta om ugla:
  • ugla er en nattaktiv fugl.
  • uglas kraftige klør og skarpe nebb gjør at de kan rive byttet i stykker før de spiser det. Det meste av det ugla spiser blir allikevel slukt helt.
  • ugla blir sett på som klok.
  • VIKTIG: De finnes på alle verdens landområder bortsett fra Antarktis, mesteparten av Grønland, og noen avsidesliggende øyer.

Mener du at jeg bor så avsides Katrine???

Lenge leve ugla i skauen!!

14 kommentarer:

Katrine sa...

Ugler på kollen?? hva er det du vil Hilde? Himla usaklig at du liksom skal hive ut masse fakta om ugla fra wikipedia akkurat som om den skulle være så himla viktig (eller ubrukelig) at den skulle få æren av å havne på en av våre lister... Noe den altså IKKE er!
Mitt poeng går på at ugler ikke trives noe særelig i tettbebygde strøk - KOLLEN for eksempel- men derimot mye bedre i områder med mer skau og jorder enn hus - som for eksemple GREIPSTAD!

DET sier seg jo ganske selv!

Hilde sa...

Det kan godt være at de trives bedre på Greipstad, men de er nå allikevel her også!!

Og selvfølgelig er ikke ugla på i av listene våre... Jeg vil bare gi folk et visst grunnlag for at de kan kunne gjøre seg opp en mening.

Katrine sa...

TULL OG FJAS OG MAS!! Kollen er et NEI-sted for ugler!

..og det "grunnlaget" du snakker om har vel ingenting med saken å gjøre!...

Jeg sier bare LENGE LEVE FLODHESTEN OG PINGVINEN og innse at du var litt rappkjefta denne gangen Hilde!

Hilde sa...

Men jeg vet at det er ugler her på gimlekollen! Ikke at de flyr rundt i boligstrøkene altså, men vi har da masse skog! Og hvis ikke jeg tar heilt feil, så trives ugler i skogen. TUT-TUT!!

Anonym sa...

Det finns jo dådyr/rådyr på kollen så hvorfor ikke ugler.

Anonym sa...

Vi har jo til og med hatt en ugle i hagen, og i skogen ved toppdalstø bor det ugler, så da burde de jo finnes på kollen også...Når vi først er i gang, kan jeg jo også nevne at vi også har hatt en fasan og ei røy i hagen..

Vilde sa...

Vi har hatt pinsvin i hagen og grevling løpende utenfor i gata midt på tettbebygde Lund, så jeg ser ingen grunn til at ugler ikke skulle trives utenfor hos Hilde.

Svein sa...

Har hørt ugla mange ganger selv også....

Anonym sa...

Tror du må gi deg, Tjoms..
Vet det er surt å innse at du har tapt, men nå er du helt på jordet..

Anonym sa...

Tjomsland tok feeeeil

Katrine sa...

Tull og fjas og masse mas!! det finnes mange fine, søte, artige dyr på kollen ja, men akkurat når det gjelder ugla så må jeg nok si som i gode gamle X-files: Jeg tror det ikke før jeg får se det!

Ellers må dere ha en uglete dag alle andre plasser enn på kollen..

Vilde sa...

Jeg synes du skal ta et bilde av en ugle utenfor huset ditt, Hilde. Så kan du bevise at du har rett. Og når vi er inne på bilder... Jeg merker at jeg er klar for at dere legger ut noen nye bilder snart. Fra startkamp og gautestad f.eks.

Hilde sa...

Joda bilder kan jeg alltids få lagt ut... Det er bare det ene problemet at den dataen som har lyst til å bruke den bilde-sida ikke virker... Men jeg kan jo legge ut noen på en post...

Ellers synes jeg du skulle innrømme nederlaget, Katrine, og godta at det faktisk finnes slike eksotiske dyr, også her på gimlekollen!

Lev vel heile gjengen!

torstein sa...

Finnes til og med ugler i sjekteveien-allè Tidenes mest barnevennlige strøk, Beste plass og bo, ifølge metrologisk innstitutt;) Dyrker mange koslige gutter og morgendagens helter!

Snakkes! Fred ut! lenge leve gresshoppa!