mandag, juni 18, 2007

Historien om en benk

Oppdateringene går treigt, og det er bare å beklage det... Jeg har lenge tenkt at jeg måtte skrive denne posten, men det har aldri blitt noe av det. Men her kommer den altså, den lenge etterlengtede "Historien om en benk."


Forestill deg en hage. En hage med skjulte veier, store trær som henger ned over de skjulte veiene, en liten bekk som renner stille nedover en liten skråning, og gjerne ned til en liten dam, og ikke minst er det en benk på et av de fineste stedene i hagen. Det er her man sitter og tenker over verdens mysterier og blir klokere. Det hele er en frodig og grønn oase av trær og blomster, og det yrer av fugler og spennende insekter...


Dette er ikke akkurat vår hage, men vi har da en benk... Eller rettere sagt, hadde en benk. Denne benken sto ikke på hagens fineste plass engang, men det var jo en slags utsikt derfra. Helt siden jeg var liten har den stått der, med pappa som sin store forkjemper. Mamma har ofte ment at den var unødvendig og har hatt lyst til å kaste den, siden den sakte men sikkert forfalt. Men pappa, som alltid har drømt om en slik hage som jeg beskrev, ville selvfølgelig beholde den.
Noe vedlikehold fikk den aldri, den sto egentlig bare der og ropte om å bli brukt, noe den heller ikke ble. Men det ser jo litt pent ut med en benk i hagen, og det var egentlig derfor den sto der. Noen annen nytte hadde den egentlig ikke før jeg begynte å ta bilder av den. Her får du se biter av den triste historien om benken vår...


Benken i temmelig grei standUtsiktenForfallet har begynt


Slik så den ut etter litt vind i vårUværet skulle bli skjebnesvangert...Det ble fyrt opp bål...... og benken var selvfølgelig involvert


Savnet er stort


Motivet mitt er borte, det som kunne vært en flott tenke-benk er borte, og det eneste som fortsatt er der, er en tom plass...

10 kommentarer:

torstein sa...

Jeg føler med deg Hilde! ble jo helt tomt der uten benken!

I det siste synes jeg at min blogg er vært mer oppdatert en din! Fire poster på relativt kort tid! er jo "nesten" blitt aktiv:P

Anonym sa...

Triste greier, svært trist. Føler med deg i disse tunge dager Hilde. En slik benk er bare helt fantastisk egentlig. Hvor man kan sitte og, ja, tenke over livets mysterier, mens man filosoferer litt og kikker utover den vakre naturen, med kaffekoppen godt plantet mellom fingrene, selvfølgelig. Alt er egentlig bare trist på dine vegne igrunnen.

Menmen, alle veier fører jo til benk. Kanskje finner du en ny en!

Anonym sa...

Alle burde ha en benk i hagen. En benk hvor man kan sitte å filosofere litt, være stille og bare lytte. Jeg synes dere burde kjøpe en ny benk, utsikten var jo fin den, så kan foreldrene dine sitte der på ettermiddagen, drikke kaffe, ha litt kvalitetstid sammen.

Vilde sa...

Alle veier fører til benk, og så jammen finnes det ikke en benk i min nye hage. Der skal jeg sitte å fundere over livet (på norsk IKKE FRANSK)... Du kan også få lov til å sitte der hvis du vil... Jeg tror ikke den har noe i mot å bli tatt bilde av heller.

Hilde sa...

Jess da! Jeg kommer til å tilbringe mye tid i din nye hage, Vilde=) Der kan vi fundere over livets mysterier på NORSK sammen!

Ellers er det jo bare å si at pappa ønsker seg en ny benk ;)

Katrine sa...

Alle burde ha en benk i hagen! Men vår benk er plassert rett ved siden av inngangsdøra så jeg føler meg litt vel på utstilling hvis jeg skal sitte der å filosofere, så jeg foretrekker hengekøya!

Men ikke fortvil Hilde! Dere har jo en vanvittig flott "benk" (dvs. planke!)fremdeles. jeg har testet den til og med! Jeg vil si den er en ok erstatning!

Ny post fra min side

Anonym sa...

Jeg kommer til å savne benken Hilde..! Minnene om den når vi satt der på 17. mai og tok oss en cigarillos. Tror ikke du var med da, men.. Koseli var det!

Hilde sa...

Jeg var nok ikke med da, Anders, men jeg er sikker på at dere koste dere!

Katrine planke"benken" du sikter til er så skakk at den ikke er særlig god å sitte lenge på...

Håper alle er klare på blå-bilrebus på fredag!!

Katrine sa...

Tull og fjas! Nå må du slutte å grine! Den er mer en god nok for litt tankevirksomhet i ny og ne..

Siden jeg er både bil-og-bloggegjemselmester regner jeg med stor pågang om plassene i min bil!! Her er det førstemann (eller kvinne) til mølla!

Vilde sa...

Jeg tar min egen blåtur, type nordover...